Perle des Lebens kennel

Bemutatkozás

Ambrus Éva vagyok, 28 éves. Sándorfalván élek  és jelenleg 4 négylábú „gyermekemmel”. A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán végeztem 2011-ben.

Gyerekkorom óta nagy szeretettel vagyok az állatok iránt,  de leginkább a kutyák felé húzott a szívem mindig. Állatorvos és kutyatenyésztő szerettem volna lenni 6 éves korom óta. Az orvosi nem sikerült, de a másik álmom már a küszöbön áll. Szüleim sokáig nem engedtek kutyát a családi ház udvarára, majd 5 éves koromban megkaptam életem első kutyáját, jó falusi gyerek révén Morzsinak neveztük el a kis pulit. 1994-2010 ig volt életünk része majd 16 éves korában fájdalmas búcsút kellett vennünk tőle. 2008-ban elköltöztem, akkor már a Leonbergi szerelmese voltam,  de hely hiányában ,kis kertben egy keverék kutyus,Lina lett az új társam. Sajnos Lina 2017.09.26-án elment az örök vadászmezőkre :( 

Mivel szüleim sosem rajongtak a kutyákért, így hazaköltözésem után több éven át igyekeztem meggyőzni őket a leonbergi csodás jelleméről. (akkor még nem sikerült.)  2012-ben a leos oldalakat nézve rábukkantam Marcali-Szépe Floyd-ra, aki azonnal elrabolta a szívemet, így felkerestem a tenyésztőjét, Mácsai Katalint.Elmondtam neki rövid kis történetem és azt,hogy én mindenképpen a Floyd-tól szeretnék egy kiskutyát. 2 év várakozás után, 2014.06.07-én eljött a nagy nap és megszületett Marcali-Szépe Limzara vagyis „Zara”. Ezzel a nappal elkezdődött az én várva várt saját leonbergis életem.9 hetesen Zara végre hozzám költözött, majd 3 hónap múlva hirtelen döntés során Zarának kispajtit kerestünk, nagy szerencsémre az utolsó pillanatban sikerült megvásárolnunk Bellát, vagyis Luca-Guard Empress Susanne-t Kirják Józseftől.  Zara és Bella úgy nőttek fel mint két testvér, szerencsés vagyok hiszen szuper jól kijönnek. Azóta eltelt két év és genetikailag kódolt kutyaszeretetem csak erősödött, így hát 2016 júniusában megérkezett hozzánk Argosz, a kis border collie. Ma már 4 kutyus boldog tulajdonosa vagyok.  A leonbergis életem óta, a „nem kutyás” szüleim is, az óriás mancsok szerelmesei lettek. Nincs ember,aki ne imádná a csodálatos leonbergiket.

2016-ban hivatalosan is megalakult kennelem, a Perle des Lebens kennel, ezáltal elindult az igazi álom valóra váltása. Célom, hogy egészségileg és küllemileg is a standarnak megfelelő, jó génekkel rendelkező leonbergi kiskutyák kerüljenek ki kennelemből, ezen fajta igazi szerelmeseihez.

2017.01.27-én megszületett A alomból, első saját tenyésztésű szukánk Perle des Lebens Amy a családunkban maradt, akit drága keresztfiam nevel lelkiismeretesen és tanítgatja,  így újabb taggal bővült Leós kis "falkánk" :)

2017.04.28-án született B almunkból az egyik kis szuka, Perle des Lebens Bodza rabul ejtve szüleimet ( és persze mindenkit :) ) a családi háznál marad.

2017.12.25. Életünkben ismét egy új szakasz kezdődött meg :) Zarával és Bellával beköltöztünk új otthonunkba :) A 2018-as év babáit már itt fogjuk várni. Idő közben Amy és Bodza is csodálatosan fejlődik,okosodnak és egyre nagyobbak :D Lehetséges, hogy elfogult vagyok de egyszerűen gyönyörűek, mint ahogy az összes Leonbergi csodálatos:)

Kapcsolat

E-mail: perledeslebens16@gmail.com
Telefon:+36 304881288
Cím: 6762 Sándorfalva, Sövényházi út 130

Statisztikák
 Mai látogatók száma:8
Tegnapi látogatók száma:71
Összes látogató:23105